Mo Farah är regerande OS-mästare på distansen. Foto: Bildbyrån

Topptid av Mo Farah på 10 000 meter

Uppdaterad
Publicerad

Den regerande olympiska mästaren Mo Farah är i fin form inför OS i Rio de Janeiro i augusti. Britten vann 10 000 meter vid Diamond League-galan i Eugene i västra USA på tiden 26.53,71, nytt världsårsbästa.

Farah var en knapp sekund före Kenyas William Malel Sitonik och med Tamirat Tola från Etiopien på tredje plats. Det är Farahs tredje bästa tid i karriären, men han var ändå inte nöjd efter loppet.

– Det var bra att springa under 27 sekunder, men ärligt talat blev jag besviken. Jag hade hoppats på en bättre tid, säger han till Reuters.

100-metersduell väntar

Brittney Reese från USA vann damernas längdhopp på 6,92, bara fyra centimeter före serbiskan Ivana Spanovic.

Diamond League-galan i Eugene fortsätter på söndagen då fokus bland annat är på 100-metersloppet där Justin Gatlin ställs mot landsmännen Michael Rodgers och Tyson Gay samt Femi Ogunode från Qatar, som i år sprungit på 9,91.

Inga svenskar tävlar i Eugene.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.