Torneklint: ”Jag är supernöjd”

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Karin Torneklint hade förutspått tre medaljer i inomhus-EM i Prag. Och precis så blev det.

Efter succén i herrarnas längdhopp, med både guld och brons, satte Angelica Bengtsson punkt med ett stavhoppsbrons. – Jag är supernöjd, konstaterar förbundskaptenen.

När inomhus-EM summeras är det med tre svenska medaljer i bagaget.

–Jag är supernöjd. Ett jättebra EM. Det är jättemånga som har slagit personligt rekord eller säsongsbästa. Det är det jag vill uppnå, att så många som möjligt kommer hit och är i form, säger Torneklint.

Under den sista EM-dagen handlade det mesta om två av Sveriges största friidrottstalanger – förutom 21-åriga Bengtsson också 19-årige 800-metersfyran Andreas Almgren.

– Angelica har verkligen lyft sig under senaste året och blivit en mycket mer stabil stavhoppare. Andreas är ju besviken förstås, men jag tycker att han har gjort ett fantastiskt mästerskap. Det är svårt att komma in i en gren som är så taktisk när man är ung.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.