Tornéus nosade på åtta meter

Uppdaterad
Publicerad

Michel Tornéus vann längdhoppet i lag-SM i Borås på 7,94 och skaffade sex poäng åt sitt Hammarby. Spårvägen och Hässelby tog hand om lagsegrarna.

– Jag hoppade sex hopp i Lausanne i torsdags kväll och har en resa och känner mig lite sliten så med tanke på det kändes det bra, säger han till SVT.

Det var lite strulig hoppning då det bara var fyra omgångar och de två första omgångarna var misslyckade.

– Jag hade gärna gett publiken ett åttametershopp men för mig personligen spelade det ingen roll, säger Tornéus som gillar att få tävla med klubben, ett arrangemang ingående i SM-veckan.

– Det är ju inte så ofta man får tävla med klubben. Det är en kul tävlingsform. Det intressanta är ju de som inte är så namnkunniga och se hur många poäng de kan få ihop. Att jag ska ta sex poäng är ju ganska väntat, funderar Tornéus.

Spårvägens herrar och Hässelbys damer Ullevi var tvåa i båda klasserna och hotade Hässelby på damsidan men var till slut två ynka poäng efter, 77-75. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.