Michel Tornéus ställer inte upp i GP. Foto: TT

Tornéus sliten – ställer in OS-genrep

Uppdaterad
Publicerad

Michel Tornéus hoppar av onsdagens GP-tävling i Karlstad. Anledningen – 30-åringen vill inte riskera något inför OS.

I helgens Diamond League-tävlingar i London hoppade Michel Torneus bara två hopp, det längsta 7,77 meter.

– Jag har tränat hårt och är sliten. Jag ville inte göra något dumt utan vara smart för en gångs skull. Det är OS i fokus nu, sa han till SVT Sport då.

OS i Rio de Janeiro 2016

Nu väljer 30-åringen, inte helt oväntat, att stå över onsdagskvällens friidrottsgala på Tingvalla i Karlstad. Tävlingen var tänkt som han OS-genrep.

”Kommer tyvärr inte att åka upp till Karlstad GP och tävla. Kroppen är sliten efter några ritkigt bra pass ifrån förra veckan. Känns riktigt tråkigt, men jag vill inte riskera något nu så här nära OS”, skriver han på twitter.

Tornéus, som tog EM-silver för några veckor sedan, säkrade OS-platsen i sista stund. Detta genom att slå till med ett riktigt monsterhopp och svenskt rekord, 8,44, vid en extrainsatt tävling i Sierra Nevada, Spanien för dryga två veckor sedan.

Vid OS i London kom 30-åringen fyra, och missade bronspengen med bara en centimeter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet