Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Trots EM-succén – inga givna framtida stjärnor

Uppdaterad
Publicerad

U20-EM i friidrott blev en svensk succé med fem guld och två silver, vilket får många att hoppas på att det är nya stjärnor på gång.

SVT Sports expert Alhaji Jeng tycker dock inte att man ska ha allt för höga förväntningar på så unga talanger.

– Det är omöjligt att sia om juniorresultat bär hela vägen till att bli lika framgångsrik i seniorsammanhang, säger han.

I U20-sammanhang har Sverige aldrig haft ett lika framgångsrikt EM i friidrott. De fem guldmedaljerna tillsammans med två silver är något som sticker ut. Sverige blev tvåa i medaljligan. Det medför framtidshopp kring den svenska friidrotten. SVT Sports expert Alhaji Jeng ser flera av medaljörerna som potentiella framtida stjärnor, även om inget är givet.

– Jag tittar framförallt på motoriken, jag tittar på elasticitet, jag tittar på tekniken. Där har vi många som ligger i framkant där. Jag tänker på en sån som Melwin Lycke Holm, jag tänker på en sådan som Jonathan Grahn. Framförallt tänker jag på Moa Granat och Isak Hughes som har den kapaciteten.

Hör Alhaji Jeng resonera i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.