Aries Merritt siktar på att åka till Rio. Foto: Bildbyrån

Trots ökad risk – OS-mästaren tänker åka till Rio

Uppdaterad
Publicerad

Regerande OS-guldmedaljören Aries Merritt tänker inte skippa OS i Rio på grund av zikaviruset, trots att han löper en större risk än andra om han drabbas. ”Läkarna har frågat flera gånger om jag har funderat på att inte åka”, säger han.

Flera idrottare har meddelat att de inte tänker delta i OS i Rio på grund av rädsla för zikaviruset. Aries Merritt, världsrekordhållare i 110 meter häck och guldmedaljör i London-OS 2012, gjorde i fjol en njurtransplantation och är på grund av det mer utsatt om han drabbas av zikaviruset.

Men det stoppar inte amerikanen från att åka till Rio, trots att oroliga läkare föreslagit att han ska stanna hemma.

OS i Rio de Janeiro 2016

– De har frågat många gånger om jag har funderat på att inte åka. Men det är inget alternativ, om jag kvalar mig dit så åker jag, säger Merritt.

”Inte så stor grej”

Under fredagen börjar Merritt tävla i de amerikanska uttagningarna för att ta en plats i OS. Om han lyckas kvala in åker han alltså, men han kommer att ta till de försiktighetsåtgärder som går – som att bära långärmat och stanna inomhus så mycket som möjligt.

– Vi har zikaviruset här i Usa också. Om jag inte har fått det än så jag tror inte det är en så stor grej, säger Aries Merritt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet