Världsårsbästa på 100 meter

Uppdaterad
Publicerad

Det blev världsårsbästa på 100 meter vid de jamaicanska mästerskapen. Shelly-Ann Fraser-Pryce vann överlägset på 10,79, med Natasha Morrison som tvåa på 11,03 och tvåfaldiga olympiska mästaren Veronica Campbell-Brown trea på 11,06.

Asafa Powell vann herrarnas 100 meter på 9,84 en tangering av hans eget årsbästa. Nickel Ashmeade kom tvåa på 9,91 med Kemar Bailey-Cole trea på 9,97.

2011 års världsmästare Yohan Blake kom sexa i sin semifinal på en medioker tid och gick inte ens till final. Usain Bolt, som haft problem med formen, lämnade häromdagen återbud till tävlingarna.

Mästerskapen är även kvaltävlingar till VM i Peking i sommar. Usain Bolt är direktkvalificerad som regerande mästare.

Även USA har hållit VM-uttagningar. Tyson Gay får göra sitt första VM sedan 2009 efter att ha vunnit 100 meter på 9,87. 32-årige Gay har gjort comeback efter en dopningsavstängning. 19-årige Trayvon Bromell kom tvåa på 9,96 och Mike Rodgers blev trea på 9,97.

Trion får sällskap i VM av landsmannen Justin Gatlin som är direktkvalificerad tack vare sin Diamond League-seger i fjol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.