Usain Bolt. Foto: Bildbyrån

VM-guld till överlägsen Bolt

Uppdaterad
Publicerad

Usain Bolt tog VM-guld och satte nytt världsårsbästa på 200 meter med tiden 19,55. Han var överlägsen och joggade över mållinjen före Justin Gatlin. ”Jag ville visa att jag var nummer ett”, sade Bolt till SVT Sport.

Det var upplagt för en duell mellan Gatlin och Bolt – den varade i drygt 100 meter sen var det Usain Bolt mot klockan. Efter en jämn inledning gled världens snabbaste man ifrån på upploppet och kunde defilera in i mål.

– Efter 150 meter visste jag att jag skulle vinna, jag började nästan le redan där, säger Bolt till SVT Sport.

Friidrotts-VM

Guldet var Bolts 10:e på VM och loppet var det femte snabbaste han någonsin sprungit, men det kunde varit snabbare enligt huvudpersonen själv.

– Jag kunde sprungit snabbare, jag slog av lite på takten på slutet men jag var här för att visa att jag är nummer ett och det gjorde jag, säger han.

”Han var bäst idag”

Justin Gatlin korsade mållinjen först på tiden 19,74 och historien upprepade sig från finalen på 100 meter.

– Jag vill tro att det var jag som fick honom att springa så fort med mina snabba tider under säsongen. Han sprang verkligen bra. Det enda jag kunde göra var att försöka hänga med så länge det gick, säger Gatlin till SVT Sport.

– Han gjorde en riktigt bra kurva och var bäst i dag, säger Gatlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet