Elin Westerlund är en av tolv som idag blev uttagen till EM. Foto: Bildbyrån

Westerlund visade EM-form i Sollentuna

I början av juni slog häcklöparen Elin Westerlund till med nya personbästat 13,13, vilket belönade henne med en EM-plats. I dag sänkte hon tiden ytterligare, när hon vann loppet i Sollentuna mot starkt startfält på 13,11. ”Fick en kanonstart”, säger hon.

Elin Westerlund, 26 gjorde en lysande comeback i början av juni i Skara, efter flera tunga år, när hon sprang på nya personbästat 13,13 på 100 meter häck.

Det gjorde att Karin Torneklint tog ut henne till den svenska EM-truppen.

Friidrotts-EM

I dag i Sollentuna förbättrade hon tiden ytterligare, och vann loppet mot flera betydligt mer meriterade löpare, flera med personbästan under 13 sekunder. Nya personbästat lyder 13,11.

– Det kändes jättebra, fick en kanonstart och sen var det bara att springa, säger Westerlund till SVT Sport.

Trots att Westerlund själv tyckte att loppet inte var perfekt, höll hon undan ledningen hela vägen.