Wissman gav upp i semin. Foto: Bildbyrån

Wissman gav upp 200 m-semin direkt

Uppdaterad
Publicerad

Johan Wissman stod för en märklig insats på 200 meter. Han gav upp direkt något han bestämt sig för på förhand. Här följer några kortisar från EM.

200 M Johan Wissman avbröt sin semi från innerbanan redan efter några meter och joggade sedan ut från stadion.

– Jag hade bestämt mig i förväg för att bryta och satsa allt på stafetten. Jag kan inte springa hur många dagar i rad som helst, säger sprintveteranen som blivit diskad om han inte kommit till start.

Friidrotts-EM

SLÄGGA Inledande 67,08 blev Tracey Anderssons längsta kast i släggfinalen. Därmed hade svenskan tävlat klart redan efter tre omgångar. Andersson slutade elva. Det jag nött med min nye tränare satt inte utan gamla synder kom tillbaka, säger hon till TV12.

200 M Churandy Martina var först i mål från sin åttonde bana på tiden 20,37 under överbedövande publikjubel och hann göra flera segerintervjuer innan han diskades för linjetramp i början av loppet. Det blev ingen sprintdubbel för hemmaidolen utan guldet gick till spanjoren Bruno Hortelano som vann på 20,45.

10 000 M Det blev dubbelseger för Turkiet genom att Polat Arikan spurtat ner Ali Kaya på upploppet och vunnit på 28.18,52. De gick loss tidigt och sprang sedan ihop. Bägge har, som många andra löpare i Turkiet, ursprung i Kenya.

3000 M HINDER Mahiedine Mekhissi Benabbad gjorde ett grymt sista varv och tog hem guldet på 8.25,63. Vid EM 2014 var fransmannen också först i mål men diskades för att ha slitit av sig linnet. Det fick sitta på i kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-EM

Mer i ämnet