Friidrottskaptenen tror på VM-medaljer

Uppdaterad
Publicerad

Sju friidrottare har tagits ut till den svenska truppen i inne-VM i Polen i mars. Förbundskapten Karin Torneklint tror på medaljer – och hoppas på skrällar.

Medaljhoppen är tre.

– Det är Michel (Tornéus) givetvis på längd, som har stora chanser att komma långt i en final, Emma Green Tregaro och Abeba Aregawi.

Friidrotts-VM inomhus 2014

– Emma Green Tregaro gör ju sin bästa säsong någonsin. Hon är helt fantastisk så det ska bli jättekul att följa henne.

– Tornéus kan lura lite i vassen men visade ändå på XL-galan att han har grym kapacitet, så om han taggar till och kan toppa formen lite till så kan det gå hur långt som helst.

Hoppas på en skräll

För övriga är förhoppningen att de ska prestera i nivå med kvalgränsen och gå vidare. Men förhoppningen om en skräll finns där.

– Erica (Jarder) är ju fysiskt mycket bättre i år men har inte fått tekniken att stämma så där kan det skrälla till, säger hon till SVT.

Sprintern Philip Nossmy fick sista platsen.

– Han har missat kvalgränsen inomhus med en hundradel men han klarade den utomhus och det gör ingenting, då kan han komma med i alla fall eftersom man har mer än ett år på sig att kvalificera sig. Så han har visat att han har rätt nivå för att åka, absolut.

De två återstående uttagna är Odain Rose och Tom Kling Baptiste, sprint.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM inomhus 2014

Mer i ämnet