default_caption

Frölander: ”Jag är jättespänd”

Uppdaterad
Publicerad

Med ett OS-guld och två VM-guld på långbana, är Lars Frölander en av Sveriges främsta simmare genom tiderna. Nu är 39-åringen redo att bli förste simmare att ta hem segern i Mästarnas mästare. – Ska göra mitt bästa för att nå hela vägen, säger Frölander till SVT Sport.

I andra säsongen av tittarsuccén slutade Louise Karlsson på tredjeplats. Det är den bästa placeringen av en simmare – hittills.

– Jag ska göra mitt bästa för att nå hela vägen, säger Frölander, som äntligen väljer att ställa upp i programmet.

– Jag har fått förfrågan i ganska många år, men nu har jag äntligen lagt av – det passar ganska bra att ställa upp.

– Jag är jättespänd – det ska bli roligt att träffa de andra också, fortsätter OS-mästaren.

Sedan tidigare är även friidrottarna Christian Olsson och Kajsa Bergqvist klara för sjätte säsongen av Mästarnas mästare.

Nu kan SVT presentera ytterligare två mästare: skidåkarna Anna Olsson, 36, och Sven-Åke Lundbäck, 65.

Precis som Frölander har de varsitt OS-guld i bagaget. Lundbäck vann guld i Sapporo 1972, och har även vunnit Vasaloppet och VM.

Olsson tog guld i lagsprinten tillsammans med Lina Andersson vid OS i Turin 2006 och avslutade sin karriär efter OS 2010. Under SM-veckan i vintras var hon SVT:s expertkommentator.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.