Lars Frölander deppar efter att ha förlorat i finalen på 50 meter fjäril. Foto: Bildbyrån

Frölanders SM-svit bruten

Uppdaterad
Publicerad

Lars Frölander hade vunnit tolv SM-guld i rad på 50 meter fjäril och kunde i dag ta sitt trettonde. Men, Henrik Lindau snuvade Frölander på segern.

Lars Frölander kunde ta sitt 12 SM-guld i rad på 50 meter fjäril. Men, han fick se sig besegrad av Henrik Lindau från Karlskrona Simsällskap som tog sitt första SM-guld på tiden 24,34.        

För Frölander blev det en silverplats, sju hundradelar  långsammare än Lindau. Frölander som inte tävlat på åtta månader var ändå nöjd med sin insats. 

SM-veckan sommar 2013

– Jag fick ut det jag hade i mig så jag är nöjd med mitt lopp. Det var svårt att veta hur det skulle gå när man inte tävlat på åtta månader, men när man känner att man gjort vad man kunde så är man ändå nöjd, sa Frölander.

”Måste slå Frölander”

Detta var Henrik Lindaus första SM-guld och han hade länge haft siktet inställt på att någon gång vinna över Lars Frölander.

– Detta är jättestort för mig, Lars har varit en idol för mig sen jag började med simningen. Jag tänkte alltid ”någon gång måste jag slå Frölander” och nu gjorde jag det. Det känns kul, säger Henrik Lindau till SVT Sport.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan sommar 2013

Mer i ämnet