Carl Grundström glad efter hans andra mål 2-0 till Frölunda. Foto: Foto Thomas Johansson / TT /

Glödhete talangen sänkte Leksand

Uppdaterad
Publicerad

När det lossnar, så lossnar det rejält. Frölundas 18-åring Carl Grundström hade gjort ett mål på tio matcher. Nu slog glödheta talangen till med ett hattrick mot Leksand och jämfördes med Foppa. ”Väldigt roligt att höra”, säger han till C More.

Första fullträffen kom när förre KHL-målvakten Atte Engren såg att ha tappat det mesta, inklusive stolpen. 1-0 till hemmalaget efter distinkt skott av Grundström.

– Det är alltid skönt att göra mål. Jag får en slumppuck på mig och försöker bara hitta första krysset. Den sitter ganska bra. Får man spräcka målnollan så rullar det på lite bättre, säger han som gjorde sitt första SHL-mål någonsin i förra matchen.

”Helt sjukt”

Att Leksand är under isen just nu är ingen underdrift. Och för comebackande Nichlas Torp skulle det bli ännu värre. Backen hade varit avstängd i två matcher och åkte på en dubbelutvisning tidigt i andra perioden. 27-åringen slashade och på väg till botbänken slog han klubban i sargen.

Osportsligt tyckte domaren och gav honom 2+2. Något Torp inte var så imponerad av.

– Jag tycker att det är helt sjukt att jag får 2+2. Jag är lite arg och slår i sargen. Att det ska vara två minder, det där hårda slaget... Det såg inte så bra ut det där, säger han med ironi i rösten till C More.

– Man blir så himla trött. Fy fan, fortsätter han.

Vackert solomål

Men det tackade Grundström för. JVM-forwarden var kylig tidigt i andra, Frölunda bet sig fast, Grundström snappade upp pucken, vände runt och satte en hård backhand i nättaket fram till 2-0.

Innan halva andra perioden var över stängde talangen matchen efter ett vackert sologenombrott. Leksandsspelarna förvandlades till statister och 4-0 till Frölunda efter tre mål av Grundström.

Hemmalaget vann till slut med 5-1 till och Leksand har nu släppt in flest mål av alla lag i SHL. 39 stycken på 10 matcher.

Som det inte var illa nog åkte Tobias Forsberg på en bentackling av Oscar Engsund som sen fick matchstraff. Forsberg haltade ut till omklädningsrummet stödd av ledare.

Jämfördes med Foppa

Kvällen tillhörde unge Grundström som hyllades av coachen.

– Han är precis som Peter Forsberg, det är precis samma skalle på den här. Han driver sig själv och tävlar hela tiden, säger tränaren Roger Rönnberg till C More.

– Riktigt kul, det är mitt första hattrick. Det är väldigt roligt att höra, men det är alltid svårt att jämföras med Peter Forsberg, säger han till kanalen.

Lite smolk i glädjebägaren var en smäll rakt över munnen som gjorde att han såg ut att tappa några tänder. Men det verkade inte spela någon större roll just ikväll.

– Det gör lite ont nu. Men det var bara att sy ihop, det löser sig. Det är smällar man får ta, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.