”Gäller att vi fortsätter vinna”

Uppdaterad
Publicerad

Guldjakten i allsvenskan rullar på och en göteborgare lyfter just nu Malmö. Erik Friberg har gjort mål i två raka matcher och blir extra viktig i den tuffa bortamatchen mot ex-klubben Häcken på söndag.

Friberg har varit ”Mr 100 procent” den här säsongen. Varje gång han har träffat målet har bollen gått in.

– Den statistiken får gärna håll i sig, säger han till SVT Sport.

Allsvenskan 2013

Friberg lär behövas för att bemästra skräcklaget Häcken på söndag. MFF:s statistik mot göteborgarna de två senaste säsongerna är tuff: ingen seger och totalt 1-8 i målskillnad.

– Häcken är ett bra lag, med många fina spelare. Jag älskar mina egna spelare men om det är något lag jag tycker har vackra och fina spelare så är det Häcken, säger MFF-tränaren Rikard Norling.

Det råder inga tvivel om att Norling är nöjd med Fribergs spel den senaste tiden.

– Han har seglat upp på slutet som en av våra bästa spelare. Han går ofta på ett tillslag i straffområdet, och det gör att målvakterna inte hinner dit. Många forwards tar extra tillslag för att lägga bollen till rätta, och det är ju precis det målvakterna behöver för att rädda. Det Friberg gör kan se enkelt ut, men det är smart och systematiskt.

Inför fortsättningen av guldjakten finns bara en väg att gå, enligt Friberg:

– Det gäller att vi fortsätter vinna matcher, så ska det blir bra till slut.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2013

Mer i ämnet