Galna stuntet – surfar med motorcykel

Uppdaterad
Publicerad

Robbie Maddison har gjort sig känd som en riktig ”dare devil” – men frågan är om den senaste utmaningen inte är den mest häpnadsväckande. För första gången visar han att det är möjligt att surfa och åka på vatten – med en motorcykel.

Amerikanen Robbie Maddison har flera gången tidigare utmanat gränserna för vad man tror är möjligt att göra med en motorcykel. Han har hoppat över Korintkanalen i Grekland, kört nerför en bobsleighbana och hoppat utför en backhopningsbacke.

Nu har han slagit till igen, med ett projekt han jobbar med i två år.

#Klickfavoriter

Med en specialbyggd motorcykel, med flytkuddar, lyckades han köra i vågor, i bäckar och ute i havet.

– Vatten är det svåraste jag någonsin åkt på. Så fort vi gjorde ändringar på motorcykeln så påverkade det hur den gick att åka, säger han till GrindTV.

Under 17 dagar höll Maddison och teamet igång för att få till åket och videon. Det var dock nära att det blev ödesdigert. Vid ett tillfälle försvann Maddison i en våg och försvann innan han dök upp igen flera minuter senare.

– Det var mer en läskigt än skönt egentligen att göra det här. Det finns tillfällen när man vet att man är på fel plats på fel tillfälle och det här var det närmaste jag varit det, säger Maddison.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#Klickfavoriter

Mer i ämnet