Golden States Stephen Curry och Andre Iguodala firar efter att ha vunnit NBA-titeln. Foto: TT Nyhetsbyrån

Golden State tog hem NBA-titeln

Uppdaterad
Publicerad

Golden State blev NBA-mästare för första gången på fyrtio år efter att ha slagit Cleveland i den sjätte matchen i bäst av sju.

Golden State låg under med två poäng tidigt i den tredje perioden, men kunde snabbt ta kommandot igen med en överlägsen 28–18-ledning.

Visserligen kom LeBron James Cleveland nära i slutminuterna. Men Golden State, där samtliga spelare aldrig tidigare spelat en NBA-final, höll undan och kunde vinna med 105–97.

NBA

Superstjärnan LeBron James noterades för 32 poäng, med 18 returer och nio assist. Detta är fjärde NBA-finalen han förlorar.

– Det är nästan så att jag hellre åker ut innan slutspelet än att förlora finalen. Det skulle göra mycket mindre ont... Hade jag kunnat ge mer så hade jag gjort det. Men jag gav allt jag hade, säger den djupt besvikna stjärnan till NBA efter matchen.

Golden States Stephen Curry och Andre Iguodala utmärkte sig mest i det oerfarna laget. Under matchen satte de 25 poäng var.

– Det är en helt otrolig känsla, säger Curry om att vinna.

Andre Iguodala blev utsedd till NBA-finalens mest värdefulla spelare. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NBA

Mer i ämnet