Foto: TT

Anna Nordqvist segrade i Phoenix

Uppdaterad
Publicerad

Anna Nordqvist vann USA-tourtävlingen i golf inför ”hemmapubliken” i Phoenix.

– Jag är så glad och stolt över mig själv, säger hon.

Nordqvist gick sista rundan på fyra under par. Hon slog fem birdies, men hade också råd med en bogey på det sista hålet för att ändå vinna med två slags marginal.

Därmed tappade hon aldrig ledningen som hon tog efter rekordrundan under tredje dagen med nio birdies och en eagle – turneringens bästa runda hittills, 61 slag, 11 under par.

LPGA-touren

– Lite intressant på slutet, men jag är så glad och stolt över mig själv, säger hon till LPGA efter segern.

Det är Nordqvists sjunde seger på LPGA-touren, och den första för säsongen.

Det är också ett rejält formbesked inför säsongens första major, ANA Inspiration, som inleds om två veckor. Särskilt med tanke på att hela världseliten – förutom världstrean Shanshan Feng – var på plats för tävlingen i Phoenix.

Känner sig hemma i Arizona

Hon vann tävlingen med två slag före en trippel, Ariya Jutanugarn, Thailand, Stacy Lewis, USA, och In Gee Chun, Sydkorea.

Nordqvist spelade collegegolf i Arizona, och säger att hon känner sig hemma på banorna.

– De säger alltid att hemma är där hjärtat finns, och mitt hjärta är definitivt här. Även om jag bor i Florida nu så känns det här definitivt som hemma.

– Jag är så glad över att få vara tillbaka. Jag skulle inte ens ha spelat för några veckor sedan och kom hit i sista minuten. Kanske var det menat, säger hon till LPGA:s sajt.

FAKTA: Anna Nordqvist

Född: 10 juni 1987 i Eskilstuna

Klubb: Torshälla GK

Bland tidigare segrar finns:

2009: LPGA-mästerskapen, LPGA Tour Championship.

2014: Honda LPGA Thailand, Kia Classic.

2015: ShopRite LPGA Classic.

2016: ShopRite LPGA Classic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet