Foto: TT Nyhetsbyrån

Annika Sörenstam klar för US Open – specialinbjuden: ”Otroligt tacksam”

Uppdaterad
Publicerad

I fjol gjorde Annika Sörenstam comeback på golfens största scen. Nu är legendaren återigen klar för US Open – majorn som hon vann tre gånger när hon var på toppen av sin karriär.

– Det är ett mästerskap som har hjälpt till att definiera min karriär, säger 53-åringen i ett pressmeddelande.

Annika Sörenstam vann tio majortitlar under sin framgångsrika karriär. Tre av dem var i US Open, 1995, 1996 och 2006.

I fjol fick hon chansen att återigen delta i den prestigefyllda tävlingen, i egenskap av segrare i US Opens seniorklass. Men svenskan, som gjorde sin första major-tävling på 14 år, missade kvalgränsen.

Men nu får hon en ny chans. Till årets upplaga, som avgörs 6-9 juli, har Sörenstam fått en särskild inbjudan av arrangören. För första gången spelar damerna på Pebble Beach Golf Links i Kalifornien, som tidigare stått värd för sex US Open för herrar.

– Jag är otroligt tacksam att USGA ger mig möjligheten att spela i årets US Open. Det är ett mästerskap som har hjälpt till att definiera min karriär, och att spela i det första på Pebble Beach, som kommer att vara ett avgörande ögonblick för damgolf, med min familj vid min sida kommer att bli en vecka vi aldrig glömmer, säger Sörenstam.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.