Blixt: ”Det känns bra nu”

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Blixt träffade 14 av 18 greener och 10 av 14 fairways i dag. En mycket bra runda som ändå, precis, som för Stenson bara slutade med två under par. ”Synd att man inte får i lite mer birdieputtar bara”, säger svensken till SVT Sport.

Det var puttarna som inte ville gå i så ofta som man hade kunnat önska. Men svensken är ändå nöjd. Och det ska han vara. han delar 15:e platsen på fyra under par.

– Jag är nöjd med mitt spel. Jag slog egentligen bara tre dåliga slag i dag. Jag slår bollen bra framför allt med andraslaget. Närspelet är bättre än förra året. Det känns bra nu, säger Blixt till SVT Sport.

The Masters

Blixt var sex under par inför det 15:e hålet. Då var han topp- tio i turneringen. Men där kom dagens enda riktiga misstag. tredjeslaget i vattnet framför greenen. Det blev en dubbelbogey till slut.

– Sånt som händer. Ett dåligt slag, ett dåligt beslut, sen var det bara att gå vidare...nästa boll, nästa hål. Inget konstigt, säger Blixt som har bra ett jättebra läge att få till ännu en bra placering i Masters, efter sin andraplats ifjol.

Och Blixt siktar uppåt.  Han sa redan igår att han skulle göra ett allvarligt försök att nå Spieth. Han kanske har gett upp den ambitionen nu men att skjuta en riktigt låg runda imorgon, det är han fast besluten att göra.

– Bara att fortsätta som jag gör. Någon dag borde jag ju kunna gå riktigt lågt om jag fortsätter som nu, säger Blixt om fortsättningen.

Jonas Blixt är kaxig och har humor. För skrivande svensk media sad han att han hade låg puls i dag, eftersom Spieth har en monsterledning. Men det fanns ett undantag, då pulsen hoppade till:

– Ja. jag såg en snygg tjej på nian...

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

The Masters

Mer i ämnet