Stenson öppnade lovande i USA Foto: Bildbyrån

Bra start för Stenson och Lingmerth i New Jersey

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson gjorde en bra runda när PGA-mästerskapen började och är delad femma. Han gick runt på 67 slag, tre under par. Tätt efter är David Lingmerth som är delad nia.

– Vid några tillfällen kanske vissa bristande förberedelser på green den här veckan lös igenom. Men allt som allt så tycker jag att jag puttade okej och gjorde det mesta av de jag behövde sätta. Några birdieputtar slank i också – tre under i en major är alltid bra, sade han.

David Lingmerth, som tillsammans med Henrik Stenson, representerar Sverige i OS i Rio om bara åtta dagar, gjorde en birdie på elfte hålet och avslutade med ytterligare en birdie i det

PGA-mästerskapen

18:e och sista.

Den bäste svensk i mästerskapets första dag, Stenson, öppnade med par i första hålet, birdie på andra och bogey på tredje.

Stenson, som nyligen vann den första svenska majortiteln i British Open, ligger efter första rundan på delad femteplats, med tre under par, ett slag bättre än Lingmerth.

Mickelson på väg att spela bort sig

Amerikanen Phil Mickelson har fem majorsegrar i karriären och var tidigare i juli nära en sjätte i British Open, där han fick se sig slagen av Stenson. Mickelson hade en dag där spelet inte riktigt fungerade. Han spred utslagen och hade fyra bogeys på sina första elva hål. Den 13-rankade 46-åringen avslutade emellertid med tre birdies och gick runt på ett över par.

-Jag är nöjd med hur jag kämpade mig kvar och kom tillbaka. Om jag kan göra något på 60 i morgon (fredag) kan jag vara med igen, sade han.

Amerikan leder

Amerikanen Jimmy Walker leder på fem under par i New Jersey, ett slag bättre än Emiliano Grillo från Argentina.

Fredrik Jacobson gick ut i morse lokal tid och var första svensk att spela färdigt den första rundan. Jacobson gick runt på 71 slag, ett över par, och är preliminärt delad 48:a.

Dålig start för Blixt

Kristoffer Broberg och Rikard Karlberg slutade båda på två över par, vilket räckte till en delad 95:e plats.

Sämre gick det för Jonas Blixt, som gjorde trippelbogey på första hålet och som inte fick spelet att stämma. Fem över par och en delad 137:e plats innebar att han får svårt att klara kvalgränsen på fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PGA-mästerskapen

Mer i ämnet