Foto: Bildbyrån

Carlsson tvåa i Scottish Open

Uppdaterad
Publicerad

Johan Carlsson fortsätter spela bra i Scottish Open i Aberdeen. Med en andra runda på 67 slag ligger Carlsson på totalt åtta under par – och en delad andraplats.

– Jag kom igång bra, puttade bra och tog mina chanser första nio. Sista nio var det mer motvind men jag är nöjd överlag, sade Johan Carlsson till tävlingsarrangören.         

Göteborgssonen gick ut tidigt och var i ensam ledning när han avslutat sin andra runda. Englands Daniel Brooks tog sen över ledningen innan dagen var slut, tre slag före Carlsson.

Europatouren

– Det är första gången jag leder en europatour, men man vet inte, det är ju såpass tidigt. Men klart att det är jätteroligt. Jag har trots allt siktet inställt på mer än att bara spela bra golf, sade Carlsson till tävlingsarrangören innan Brooks spelat färdigt.

Brittiskt väder

Precis som under gårdagen var det långt från optimala väderföhållanden.

– Det var lite mindre vind idag som gjorde det lättare tror jag, men med regn som ställde till det ändå så det var ungefär som i går. Men det gick helt okej för mig. Jag räddade några hål, hade några bra chandser men lyckades rätt bra ändå så jag tar det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europatouren

Mer i ämnet