Joe Skovron och Ludvig Åberg ska jobba ihop 2024 Foto: Bildbyrån

Joe Skovron – Ludvig Åbergs nya caddie

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart vem som kommer att bära svenske golfstjärnan Ludvig Åbergs golfbag till nästa år – Joe Skovron med 50 majors bakom sig.

Redan före helgens tävling kom det ut att Åberg skulle göra sin sista tävling tillsammans med Jack Clarke när han spelade med Madelene Sagström i lagtävlingen i Florida i helgen.

Enligt Golf Channel så blir det Joe Skovron som tar över jobbet som Åbergs caddie. Något som den svenske stjärnans mentor Peter Hanson bekräftar för SVT Sport.

Åberg har gjort en otrolig succé tillsammans med Jack Clarke vid sin sida. Clarke, som själv är en före detta professionell spelare, är förlovad med Åbergs spelpartner i helgen Madelene Sagström.

”Ludvig ville ta chansen”

Att Åberg nu trots succén väljer att testa vingarna med en ny caddie är en naturlig utveckling menar Peter Hanson.

– Det var ett ömsesidigt beslut och Ludvig är oerhört tacksam och nöjd med samarbetet med Jack Clarke senaste halvåret. Nu var det dags för nästa steg och Ludvig ville ta chansen att få samarbeta en caddie med stor erfarenhet från touren, säger Åbergs mentor Peter Hanson till SVT Sport.

Nye caddien Joe Skovron har lång erfarenhet från touren där han under 13 år bar Rickie Fowlers bag och nu senaste två åren har han jobbat med PGA-tourspelaren Tom Kim.

Åberg har hunnit klättra till 32:a plats på världsrankningen och är klar för spel i karriärens första major, US Masters på Augusta National i april.

Den blivande caddien Skovron har erfarenhet av hela 50 majors.

KLIPP: Här tar Ludvig Åberg sin första seger på PGA-touren

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Ludvig Åberg tar sin första seger på PGA-touren Foto: Discovery+

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.