Henrik Stenson fick en kanonstart på den fjärde och sista tävlingen i USA-tourens slutspel.

Drömgolf av Stenson

Uppdaterad
Publicerad

Det var bara första rundan – men inte vilken golfrond som helst. Henrik Stenson gav sig själv bästa möjliga start på finalen i Fedex Cup: Sju under par och två slags ledning. ”Träffsäkerhet är nyckeln på den här banan”, sa Stenson till Viasat.

Sista tävlingen, första rundan.

Läge att sätta standarden för helgens avgörande i det penningstinna slutspelet på USA-touren, med tio miljoner dollar till segraren.

Då slog Henrik Stenson till.

Scorekortet gick i ljusblått (markeringsfärg för birdie) och en något mörkare nyans av samma färg (eagle). Den svenska världssexan inledde ronden på East Lake-banan i Atlanta med tre birdies, lyckades igen på det sjätte hålet och gjorde en eagle på det nionde för 29 slag första halvan.

På ”hemvägen” blev det ytterligare två ljusblå hål men också rundans enda bogey – på det 17:e – för 39-åringen. Stenson landade på sju under par och leder tävlingen två slag före engelsmannen Paul Casey samt tre före världstvåan Rory McIlroy, Nordirland, och Zach Johnson, USA.

– Allt som allt är jag väldigt nöjd. Träffsäkerhet är nyckeln på den här banan och den passar mig från tee. Det gäller att träffa fairway och det gjorde jag, sade Stenson i Viasats sändning.

Konkurrenterna var imponerade av Stensons framfart – men inte överraskade.

– Nej, det finns gott om eldkraft i den bagen, sade Casey.

Världsettan Jason Day som dominerat stort den senaste tiden inledde med ett under par.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.