Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se delar av Linn Grant (på bild) och Alex Noréns rundor i spelaren Foto: TT

Dubbeltrubbel i vinden för Grant: ”Tuffare än jag förväntade mig”

Uppdaterad
Publicerad

Titelförsvararen Linn Grant och Alex Norén var de storapublikfavoriterna under första dagen på Ullna.

Men vinden ställdetill det för de svenska stjärnorna.

– Det var tuffare där ute än jag förväntade mig, säger Grant till SVT Sport.

Grant och Norén, Sveriges bäst rankade spelare på dam- respektive herrsidan, slog ut klockan 13 – lagom till att det började blåsa alltmer på Ullnas golfbana.

Ungefär fem timmar senare var de klara med sina förstarundor i Scandinavian Mixed. Linn Grant signerade ett scorekort med 72 slag (par), Alex Norén behövde 74 slag för att ta sig runt de 18 hålen.

För fjolårets överlägsna vinnare Linn Grant blev det framför allt problem på det 16:e hålet. Hon låg två under par när hon kom dit, men gjorde en dubbelbogey efter att ha slagit utslaget långt över greenen.

Grant hade sedan flyt på det 17:e, när hon toppade inspelet. Bollen hade hamnat i vattnet bakom greenen, om den inte hade studsat tillbaka via en sten. Skånskan kunde rädda par på hålet och hon känner att hoppet lever inför fortsättningen.

– Det var så klart kul att spela samtidigt hade jag hoppats på lägrescore. Men det var tuffare där ute än jag förväntade mig, mycketvind och kluriga flaggplaceringar, säger Grant till SVT Sport.

”Blandat positivt och negativt”

För Alex Norén, på +2, är vägen upp till toppen längre. Stockholmaren, som under flera år hade Ullna som hemmabana, hade framför allt en tung period i mitten av rundan med tre raka bogeys.

Norén behöver med all sannolikhet gå ett par slag under par på fredagen om han även ska få spela i helgen, eftersom kvalgränsen ser ut att hamna på eller strax under par.

– Nog mycket positivt för att se fram emot morgondagen, sen är detlite för många dåliga slag. Det är lite svårt att välja klubba.Blandat positivt och negativt, säger Norén till SVT Sport.

Yannik Paul, Tyskland, och Niklas Nørgaard, Danmark, leder på –7. Bäst av startfältets 26 svenska spelare är Elin Arvidsson, delad elva på –4.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.