Foto: TT

Europa drar ifrån – trots svensk förlust

Uppdaterad
Publicerad

Bara en birdie för Caroline Hedwall och Anna Nordqvist.

Förlust – Hedwalls andra i Solheim Cup.

Men Europa behåller fortfarande ledningen. ”Vi spelade bra, men de spelade fantastiskt bra. Det är inte mycket att göra då”, säger Hedwall till TT efter storförlusten mot Gerina Piller och Stacy Lewis.

I går vann svenskorna sin bästboll-match mot den amerikanska duon Morgan Pressel och Paula Creamer. Men vid dagens runda stämde inte spelet lika bra mot Stacy Lewis och Gerina Piller.

Efter det 14:e hålet avbröts matchen för att försprånget var för stort. Lewis/Piller ledde då med fem slag, svenskorna hade bara lyckats göra en birdie medan amerikanskorna hade strålande samarbete.

Solheim Cup

– Vi kom inte tillräckligt nära pinnarna och de satte allt. Det är bara att ta av hatten. För egen del så spelade jag bra, jag spelade bra efter de första hålen även i går, men jag fick inte putta så mycket i dag. Ska bli kul att få köra bästbollen nu efter lunch, säger Hedwall som spelar bästbollen i par med hemmaspelaren Caroline Masson.

8–4-ledning

Anna Nordqvist har spelat tre matcher och får följa eftermiddagens spel från sidan.

Tre matcher avbröts på grund av mörker på lördagskvällen. Europa leder med 8-5.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Solheim Cup

Mer i ämnet