Nick Watney blev sjuk i covid-19 inför den andra rundan av RBC Heritage i Hilton Head. Foto: TT

Första coronafallet i PGA-golfen

Uppdaterad
Publicerad

Den femfaldige vinnaren på PGA-touren, Nick Watney, testade under fredagen positivt för covid-19 och fick avbryta turneringen i Hilton Head. Det är det första positiva coronafallet sedan PGA-golfen återupptogs.

– Jag blev lite chockad, säger Vaughn Taylor som gick i samma boll.

Watney ska nu sitta i självkarantän i minst tio dagar, vilket PGA-golfens hälsoprotokoll kräver. Han spelade den första rundan (misslyckad med 74 slag) med Vaughn Taylor och Luke List, vilket gav starka känslor.

– Ska jag vara ärlig så blev jag lite chockad. Mitt hjärta började banka och jag blev nervös. Jag hoppas att Nick fixar det här och kommer igenom det på ett bra sätt, säger Taylor enligt AP.

Corona och idrott

Innan den andra rundan pratade Watney med världsettan Rory McIlroy på puttinggreenen och de höll avstånd. Ingen publik var på plats. Nordirländaren fick ett sms efteråt.

– Nick skrev att han hoppades att han inte kom för nära och att han mår dåligt över att han befann sig på golfbanan, säger McIlroy som stöttade Watney.

McIlroy: ”Skulle gjort samma sak”

– Jag sa till honom att om jag varit i samma position skulle jag antagligen varit här också. I det här läget får du får koncentrera dig på att bli bättre och att bli frisk sa jag åt honom, säger McIlroy, som ligger 45:a långt från täten.

Webb Simpson leder halvvägs på -12 efter två 65-rundor. Den ende svensken i fältet, Alex Norén, avancerade till 22:a plats efter 66 slag och är fem slag efter Simpson. Han var nöjd med rundan.

– Jag tyckte att jag spelade väldigt många bra slag och puttade bättre än på väldigt länge, säger Norén i C Mores sändning.

KLIPP: Golfstjärnornas stöd i kampen mot corona (29 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet