Adam Hadwin poserar stolt med ”59-bollen”. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Från 48:e till täten efter 59-runda

Uppdaterad
Publicerad

Adam Hadwin blev den nionde spelaren på PGA-touren att gå en runda under 60 slag – blott nio dagar efter Justin Thomas 59-runda på Hawaii.

Hadwins 59 slag i La Quinta, Kalifornien lyfte honom från 48:e plats till täten efter tre rundor. Hans prestation är större än Thomas eftersom den gjordes på en par 72-bana medan Thomas spelade på en 70-bana.

– Det sista jag ville vara att missa den sista putten från mindre än en meter för att få med mig 59:an. Så det var mer lättnad än något annat när jag gick av greenen, säger den 29-årige kanadensaren till AP.

Nöjd med rundan såg Hadwin problem inför fortsättningen.

”Kommer inte att göra 13 birdies i morgon”

– Jag kommer ju inte att göra 13 birdies i morgon, visst kan jag kanske det men chanserna är ganska små, säger Hadwin till PGA-touren. Rekordet på PGA-touren har Jim Furyk med en 58-runda från förra året.

Säsongsdebuterande Phil Mickelson är 21:a – åtta slag efter Hadwin. 46-åringen, som hade en oförglömlig duell med Henrik Stenson under förra årets British Open, genomgick två tarmbråcksoperationer i december och ligger efter med träningen. Den första hela träningsrundan för säsongen gjorde han så sent som förra lördagen.

– Spelet är rostigt men kroppen känns bra, säger Mickelson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.