Foto: Bildbyrån

Historisk golfrunda i USA – 58 slag

Uppdaterad
Publicerad

Den tyske golfspelaren Stephan Jäger slog till med en historisk 58-runda – 12 under par – i Kalifornien. ”Allt gick min väg”, säger han.

På den amerikanska utmanartouren Web.com Tour på TPC Stonebrae i Kalifornien blev den tyske golfspelaren Stephan Jäger historisk. Han drog till med en runda på 58 slag på torsdagen.

27-åringen blev därmed första spelare genom tiderna att gå en 58-runda på någon av de två Nordamerikabaserade tourerna. Sex gånger har det hänt att någon har svarat för 59 slag på PGA-touren och fem gånger på utmanartouren.

”Fick en blackout”

– Allt gick min väg. Till och med de dåliga slagen fick rätt studs så att jag kunde putta i från ungefär 4,5 meter. Det var som att jag fick en blackout, sade en närmst chockad Jäger efteråt.

Han är dock inte först genom tiderna med en 58-runda på global tävlingsnivå. 2010 svarade japanen Ryo Ishikawa för bedriften på den japanska touren. 2001 blev Annika Sörenstam första kvinna att gå under 60 slag på USA-touren då hon slog till med en 59-runda i Phoenix.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.