Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Viktor Hovland nådde karriärens största framgång när han fick ta emot The Memorial-bucklan ur legendaren Jack Nicklaus hand. Foto: Bildbyrån

Hovland fick bucklan ur Jack Nicklaus hand: ”Overkligt”

Uppdaterad
Publicerad

Viktor Hovland tog karriärens största seger när han vann The Memorial i Ohio. Norrmannen slog Denny McCarthy på det första särspelshålet på Muirfieldbanan och fick ta emot bucklan ur legendaren Jack Nicklaus hand.

– Det känns overkligt och det har inte sjunkit in ännu, säger Hovland. 

The Memorial är en av de mest prestigefyllda tävlingarna på PGA-touren och Hovland fick ta emot en prischeck på 39 miljoner kronor. 

– Det känns overkligt, att spela på Jacks bana och vinna hans turnering, säger Hovland i Discoverys sändning.

– Att han var närvande och kunde se mig spela, hälsa på mig och ge mig några uppmuntrande ord var ganska häftigt, säger Hovland till Reuters om 83-årige Nicklaus som är en av golfhistoriens störste med 18 majorsegrar och 73 segrar på PGA-touren.

”Skakade lite i händerna”

McCarthy hade missat en parputt med någon millimeter på det 18:e hålet som inledde särspelet och Hovland sänkte sin putt för par och kunde vinna tävlingen.

– Det skakade lite i händerna. De här greenerna är inte helt gröna utan har bllivit ganska bruna, säger Hovland efter fjärde segern på PGA-touren. Han lyfte från sjunde till femte plats på världsrankingen.

Hovland vann på -7. Alex Noren fick spela alla fyra ronderna och slutade 52:a på +6. David Lingmerth missade cutten och blev 89:a på +7 efter två rundor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.