Stenson fyra slag efter ledaren James Walker Foto: Bildbyrån

Stenson: ”Nöjd att jag lyckades vända rundan”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson ligger femma efter två spelade rundor av PGA-mästerskapen i New Jersey. Svensken fick en trög inledning men sedan lossnade det rejält och han svarade för ännu en 67-runda.

Den svenske golfaren fortsätter att visa fin form. För två veckor sedan tog han hem British Open och blev då första svenska herrgolfare att vinna en majorturnering och även i PGA-tävlingen i New Jersey visar han klass.

Stenson, som slog ut på hål tio, inledde svagt med två bogeys på de fyra första hålen men kom tillbaka och svarade för en eagle på hål 18 vilket gav honom tätkänning.

PGA-mästerskapen

På hål ett blev det birdie liksom på hål tre. Han hade sedan chansen till birdie på ytterligare tre hål men misslyckades då med puttarna.

Det blev till slut ännu en 67-runda för den 40-årige svensken som med tre under par ligger femma inför fortsättningen.

Bra gick det även för Alex Norén och David Lingmerth som båda ligger på två under par inför de avslutande två rundorna. Vidare gick även Freddie Jacobson som precis klarade kvalgränsen.

Stjärnorna missade kvalgränsen

Riktigt lika bra gick det däremot inte för Rory McIlroy och Dustin Johnson. Världsfyran respektive världstvåan fick sig själva på fel sida av kvalgränsen när de två inledande dagarna av mästerskapet var över.

För McIlroy blev det en snöplig sorti då han bara var ett slag från att ta sig vidare. För Johnson har det däremot pekat nedåt redan från första tee och årets US Open-vinnare fick sig själva lämna tävlingen efter totalt nio över par. 

Tre svenskar ute

Tre svenskar gjorde McIlroy och Johnson sällskap. Rikard Karlberg missade kvalgränsen med två slag efter ha noterat sin andra raka 72-rond. Värre var det för Kristoffer Broberg och Jonas Blixt som hålade ut på totalt sex över par och får därmed lämna Baltusrol i New Jersey.

Jimmy Walker och Robert Streb ligger i delad ledning, nio slag under par och tre slag före Stenson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PGA-mästerskapen

Mer i ämnet