Foto: TT Nyhetsbyrån

Jonzon i slagläge i Tyskland

Uppdaterad
Publicerad

Michael Jonzon vann sin första av två Europatourtävlingar redan för 19 år sedan. Nu är han fyra slag efter Alexander Levy inför slutvarvet i tyska Bad Griesbach. ”Jag har varit i den här positionen förr. Jag ska bara ut och göra det bästa jag kan”, säger svensken efter sin 63:a i dag.

Jonzon gjorde nio birdies och bara en bogey under dagen och klättrade i resultatlistan rejält under andra varvet. Tävlingen har kortats ner till tre rundor efter att dimma fördröjt spelet. 63 slag alltså för den rutinerade svensken. Precis samma score som en annan blågul veteran,  Robert Karlsson, som hade åtta birdies och en eagle på sin väg till åtta under par för dagen.

Karlsson är delad sjua på tio under par, sju slag efter ledande Levy.

Jonzon har som sagt vunnit två gånger tidigare och gillar att befinna sig i en tätposition. Han spelar bättre då än när han kämpar för att klara kvalgränsen.

– Jag har alltid sagt att jag fungerar bättre under de här förhållandena. Jag får kämpa mer när jag försöker klara cutten eftersom jag då ofta sätter för mycket press på mig själv, säger Jonzon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.