Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ludvig Åberg hoppas bli nervös i Ryder Cup. Foto: John Walton, TT.

Ludvig Åberg hoppas på nerver i Ryder Cup – ”Visar att jag bryr mig”

Uppdaterad
Publicerad

Ryder Cup-aktuelle stjärnskottet Ludvig Åberg har imponerat under sommaren genom att hålla sig lugn i tuffa situationer.

Men när han slår ut i Ryder Cup ser han fram emot att känna sig nervös.

– Det är något som visar att jag bryr mig, säger han på en presskonferens.

Ludvig Åberg är ende svensk i Europas lag i Ryder Cup. Han har nu hunnit landa i Rom, och testat banan.

– Idag har vi fått spela 18 hål, och banan ser lite annorlunda ut från när vi var här senast. Men den är väldigt bra och utmanande. Den kommer vara bra för matchspelet, säger han på en presskonferens.

Ryder Cup

Något som det snackats om i golfvärlden är hur Åberg spelar utan att visa tecken på nervositet. Men när Radiosporten frågar om just nervositeten, så säger han att det dyker upp även för honom.

– Jag önskar att jag aldrig blir nervös. Jag tror att alla som märker av nerverna ibland, även jag såklart. Jag kommer göra det under fredag, lördag och söndag. Det är en spänning, det är en förväntan på vad som kommer hända. Jag försöker se det som något bra. Det behöver inte påverka mitt beteende på ett dåligt sätt. Det är mer något som visar att jag bryr mig. Jag ser fram emot att ha de känslorna igen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ryder Cup

Mer i ämnet