Maja Stark imponerar i Australien. Foto: Tristan Jones/LET

Maja Stark i ledning inför slutrundan på Europatouren

Uppdaterad
Publicerad

Efter två raka andraplatser är golfaren Maja Stark på väg mot en seger.

Svenskan har fyra slags ledning inför söndagens avslutande runda i Australien.

– Jag vill vinna, det vill jag i alla tävlingar, säger hon till tourens webbplats.

Det är svenskt även på andra plats genom Johanna Gustavsson, som delar den platsen med australiskan Cassie Porter.

Starks ledning, i tävlingen i New South Wales, utökades på lördagen efter en runda på 66 slag där framför allt avslutningen imponerade, tre birdies på de avslutande fem hålen.

– I början slog jag väldigt snett, vilket jag inte gjort på länge och visste inte vad som var felet. Det var ganska frustrerande men jag lyckades ändå rädda upp det. Till slut, på det elfte hålet, förstod jag hur jag skulle slå. Så det var så roligt att spela de sista åtta hålen, säger Stark.

– Nu vill jag vinna, det vill jag i alla tävlingar. Så jag ska inte göra något annorlunda i morgon, jag vill bara spela bra.

En seger skulle betyda tredje vinsten på Europatouren efter att Maja Stark förra hösten inom loppet av drygt en månad vann två tävlingar under sin debutsäsong.

Johanna Gustavsson gick också på 66 slag under den tredje rundan efter nio birdies och tre bogeys. Hon har inlett säsongen med två topp-tio-placeringar.

– Jag har nått en ny nivå även till den här säsongen. Har jobbat med några bra saker under vintern och det har gett resultat, säger hon.

ARKIV: Stark i ledning efter två dagar (i går):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.