Alexander Norén vann i Skottland. Foto: Bildbyrån

Norén segrade i Scottish Open

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka deltar Alexander Norén i British Open. I dag segrade den svenska golfaren i genrepet Scottish Open. ”Största segern mot det bästa fältet hittills i min karriär”, säger Alexander Norén till Viasat Golf.

Alexander Norén var i ledning större delen av tävlingen men var pressad inför det sista hålet av engelsmannen Tyrrell Hatton. Men i avgörandet på den fjärde rundan av Scottish Open höll svensken undan och vann, ett slag före Hatton.

– Den största segern mot det bästa fältet hittills i min karriär, säger Alexander Norén till Viasat Golf.

Han avslutade tävlingen i Skottland med en runda på 70 slag, totalt 274 slag och 14 under par. Han noterades bland annat för birdies både på hål nummer 12 och 15.

Stenson på plats 13

– Känns helt otroligt, jag har inte riktigt förstått det. Jag försökte hålla nerverna i styr och till slut gick det bra, säger Norén.

I och med segern tog 33-årige Norén sin femte titel på Europatouren.

Henrik Stenson, som inledde svagt och låg på plats 49 efter två rundor, slutade på en trettondeplats och var sju under par.

Nästa vecka startar British Open där både Norén och Stenson kommer att delta. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.