Spieth en suverän segrare

Uppdaterad
Publicerad

Jordan Spieth är bara 21 år men kan nu titulera sig Masters-vinnare och är ny världstvåa. Amerikanen blev aldrig riktigt hotad den sista dagen.        

Ledningen var nere på tre slag men till slut vann Spieth med fyra.

Resultat The Masters, Augusta >>>>

Engelsmannen Justin Rose gjorde vad han kunde för att störa amerikanen. Efter det 7:e hålet var Spieths ledning tre slag. Men där tog det stopp. Amerikanen kontrade varje gång Rose eller Mickelson rullade i en birdie.

The Masters

Och istället gasade han och drog ifrån till en sexslagsledning ett tag. Det enda som kunde stoppa ungtuppen från Texas var en mental kollaps och den kom inte. Men det var inte lätt erkänner amerikanen själv.

– Jag trodde att det skulle vara lite lättare idag eftersom jag gått i  ledningen igår men det var det inte.  Jag sov inte bra i går natt, sa Spieth i den klassiska segerintervjun där han fick motta den gröna kavajen.        

Jordan Spieth  slog en mängd rekord på vägen till kavajceremonin. Han blev även den femte spelaren som lyckades vinna tävlingen  från start till mål,  från första till sista rundan.

Han slog rekord för bästa score efter 36 hå och efter 54 hål men fick nöja seig med att tangera Tiger Woods -18 för hela turneringen från1997.

– Jag är i chock, säger Spieth.  

Woods tar break efter skada

Rose och trefaldige Mastersvinnaren Phil Mickelson delade andraplatsen, fyra slag efter Spieth. Världsettan Rory McIlroy avslutade starkt med en 66:a och blev fyra.

Tiger Woods tappade till 17:e plats i sin comeback. En av anledningarna var att han skadae sig på det 13:e hålet. Han drog handleden ur led och sa i intervjuer efteråt att han planerar att ta ett kortare break efter Masters.

Henrik Stenson, delad 19:e, var bäst av svenskarna. Jonas Blixt slutade 28:a.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

The Masters

Mer i ämnet