Foto: TT Nyhetsbyrån

Spieths darr bäddar för spännande helg

Uppdaterad
Publicerad

Under inledningen av andra varvet såg det ut som Jordan Spieth skulle springa ifrån resten av startfältet i The Masters precis som ifjol. Men även amerikanen kan darra och göra misstag, och efter fyra bogeys och en dubbel på fredagen så är det bäddat för en spännande helg. Men det ser tyvärr ut att bli svårt för Henrik Stenson att blanda sig i segerstriden.

När andra varvet summeras står det klart att det är ett getingbo inför helgen. Jordan Spieth, den regerande mästaren, leder förvisso på fyra under par men bara med ett slag före Rory McIlroy. Sedan är Scott Piercy och Danny Lee två under par.

Med tanke på utvecklingen av andra varvet fanns möjligheterna för Henrik Stenson att haka på i toppen men det blev inte så. 75 slag och svensken är sju slag från täten.

The Masters

– Jag lämnade en fyra, fem slag därute och det har man inte råd med, annars hade jag kunnat vara i en ganska bra position inför helgen. Det är klart att det är frustrerande, säger Stenson till SVT Sport.

Missade på green

Det såg annars bra ut till en början. När svensken gjorde birdie på 6:an var han ett under par och bara fem slag från ledningen. 

– Jag spelade mycket bätttre tee till green i dag och det är ju positivt men jag får inte scoren med mig.  Det står och väger på mitten av varvet, kunde blivit två under par men istället blir det på par, säger Stenson.

Ja, och sedan kom en dyster sista nia. Stenson spelade bra men missade på greenerna. Han var nära birdies ett flertal gånger men det blev par och även fyra bogeys.  Stenson, som behövde 36 puttar idag, sämst i hela fältet, slutade dagen på tre över par.

”Känns tråkigt”

Och nu är uppförsbacken brant för världssexan som aldrig verkar få till det här på Augusta. Sju topp-5 placeringar i majors genom åren men här på Augusta är en 14:e plats det bästa.

Och att det är så öppet inför helgen gör Stenson lite extra frustrerad.

– Ja, det är ganska öppet och därför känns det tråkigt att inte kunna komma in runt par och ha lite bättre häng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

The Masters

Mer i ämnet