Tung start på Masters för Stenson

Uppdaterad
Publicerad

Efter en väldigt jobbig inledning med 4 bogeys på de fem första hålen så lyckades Henrik Stenson stoppa blödningen och kom till slut in på 77 slag, +5, på det första varvet av årets The Masters.

– Jag behöver spela bättre helt enkelt, säger Stenson till SVT Sport.

Stenson som inför sin 12:e start i Masters sade att han skulle använda drivern mer, gjorde också det men han missade många fairways till vänster. Det i kombination med att inte järnslagen satt till hundra procent gjorde att startscoren inte blev den han hade hoppats på. Sex bogeys och endast en birdie blev det för Stenson på det första varvet.

Det krävs förmodligen en uppryckning imorgon om Stenson inte ska missa kvalgränsen för tredje tävlingen i rad. De 50 bästa och delningar eller att vara inom 10 slag från ledaren är det som gäller om man ska spela över helgen i The Masters.

The Masters

– Puttningen är riktigt svår där ute. Jag tyckte att jag puttade bra, men hade inget flyt. Jag fick en tuff start på rundan och krigade på bra därefter, säger Stenson till SVT Sport och fortsätter:

– Jag hade hoppats avsluta lite bättre, men det känns som en hyfsad dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

The Masters

Mer i ämnet