Foto: Bildbyrån

Stenson: ”Då tror jag att det är klart”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson är självsäker inför avgörandet på Europatouren.

Den svenske tourledaren vill nu runda av säsongen på bästa sätt.

”Jag har en fantastisk chans”, säger Stenson till nyhetsbyrån Reuters. 

Europatouren håller på att komma till sitt slut för säsongen – och tourledaren Henrik Stenson kommer allt närmare en ny Race to Dubai-seger.

Det skulle i så fall vara svenskens andra totalseger på Europatouren. Han vann i överlägsen stil säsongen 2013.

Med två slutspelstävlingar kvar av årets säsong leder Stenson framför engelsmannen Danny Willett inför tävlingen i Sydafrika som inleds idag.

– Jag har haft ett riktigt bra år och det vore fint att avsluta med att bli europeisk etta. Jag är säker på att Danny kommer att försöka hitta lite bra spel över de sista två veckorna och utmana mig ordentligt, säger svensken till Reuters.

”Spelat bra där tidigare”

Willett kämpar dock rejält med sin form. Engelsmannen har efter sin starka säsongsstart vacklat under slutet av säsongen och Stenson ser en bra chans att hålla undan.

– Jag har en fantastisk chans att behålla min förstaplats om jag spelar stabilt i de två sista tävlingarna. Om jag kommer nära en seger, eller vinner en av tävlingarna, så tror jag att det är klart.

Och Stenson har gått bra i Sydafrika tidigare.

– Segern 2008. Och så har jag några andra- och fjärdeplatser också, så det har varit bra jaktmarker för mig. Det här är en bana där jag spelat bra golf tidigare och varit framgångsrik så jag ser fram emot veckan, säger han

Nästa vecka väntar tourens sista tävling i Dubai.

Ställningen inför den näst sista slutspelstävlingen på Europatouren.

1. Henrik Stenson, Sverige, 3 843 284 poäng.

2. Danny Willett, England, 3 581 897.

3. Rory McIlroy, Nordirland, 2 824 149.

4. Alexander Norén, Sverige, 2 318 604.

5. Tyrrell Hatton, England, 2 242 985.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.