Stenson: ”En laginsats utan dess like”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson är besviken över sin egen insats under den sista dagen av Ryder Cup – men svensken glädjs över laginsatsen och försäkrar att segern kommer att firas stort.

– Det blir fullt hålligång inatt, säger Stenson till SVT Sport.

I morse, kändes USA som ett hot?

Ryder Cup

– Ja, absolut, Europa vände ju ett 6-10-underläge för två år sedan så man kan inte underskatta det. Och efter att jag hade spelat nio hål så såg det ju inte jättebra ut på tavlan. Det var några fantastiska vändningar för oss, att Graeme vänder sin match...han var tre ner ett tag och även Justin lyckades komma tillbaka från att varit fyra ner till att dela. Jag försökte ju också och lyckades ta min match til 18:e och ge det ett försök.

Varför är Europa bättre än USA, det har varit en dominans den senaste tiden?

-Ja, men samtidigt så om vi tittar i listan tillbaka så har USA vunnit fler, så vi är fortfarande efter, det är väl det vi får kämpa med att komma ikapp på totalen, säger Stenson som ändå försöker hitta förklaringar till Europadominansen.

-Vi har ett riktigt bra lag, vi gör återigen riktigt bra två första dagar och har en 4-poängs ledning inför singlarna, det är ju viktigt ju. Men jag vet inte riktigt, det går att spekulera mycket varför det är så...

Om du rankar din egen insats den här veckan då?

-Jag får väl ge mig själv en sjua.

Jasså inte bättre?

-Att vinna tre av fyra kanske är lite bättre men spelmässigt vet jag inte riktigt, men kanske är det bättre att inte spela absolut på topp, då kommer man tillbaka ännu hungrigare nästa gång.

Smolk i bägaren att du inte vann din egen match förstår jag men du firar väl ordentligt ändå?

-Jajamensan, det behöver du inte oroa dig för.

Hur firar ni då?

-Det blir nog fullt hålligång här uppe i lagrummet, det var det förra gången, kan inte tänka mig att det blir sämre ikväll.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ryder Cup

Mer i ämnet