Foto: TT Nyhetsbyrån

Stenson och Rose bäst någonsin

Uppdaterad
Publicerad

En glödhet Justin Rose tillsammans med en inspirerad Henrik Stenson. Där har ni en manual till en segermaskin. I dag spelade de den bästa bästbollen i Ryder Cups historia. Tolv under par är rekord.

-Det var roligt där ute idag. 10 birdies i rad från hål nummer sju, säger en mycket nöjd världsfemma till SVT Sport.

Trots flera birdies av Rose var europeerna två ner efter sju hål. Matt Kuchar och Bubba Watson spelade nämligen ännu bättre. Men med en sänkt 3metersputt för birdie av Stenson, så kom vändningen och starten på en fantasisk avslutning av varvet.

Ryder Cup

-Vi var två ner då, så vi försökte jobba oss tillbaka och bli lika inför de sista hålen men det tog bara två innan vi tilbaka på lika.  Och sedan malde vi på. Justin puttade fantastiskt och jag kunde vara där och backa upp honom också, det var en bra match, förklarar Stenson.

-Jag var zonen i dag, en dag då du tror på allt du gör, publiken lyfter en verkligen.Och Henrik steppade upp när han behövde det, så det var en grym match att vara en del av, sa Rose efteråt.

Amerikanerna gjorde 9 birdes. Det borde vilken dag som helst ge seger men det hjälpte föga när Stenson/Rose inte gjorde annat än birdies till det tog slut.

-Det är svårt att spela mot en motståndare som de. De är det starkaste laget här, Europas bästa lag. Vi gjorde det bra och håll stången länge,  men de bara fortsatte att göra birdies. Det var en fantastisk match, sa en slagen Matt Kuchar, som inte kunde göra annat än le trots förlusten.

-12 för Rose och Stenson var nytt rekord i dessa sammanhang men så var även den totala scoren -21.

-Det kommer att finnas i rekordböckerna länge eller för alltd. Jag tror inte vi får se 10 birdies i rad så där igen, sa Bubba watson till SVT Sport.

Watson menade att tv-tittarna måste var nöjda.

-På tv alltså,  Det var riktig golf,  inga dåliga svingar, inga vinster på bogeys och många birdies. De hade slagit vem som helst i dag, de var så bra, säger Watson.

Efter makalös golf av Rose och Stenson så var segern med 3/2 klar efter 16 hål. Det var Stensons och Roses tredje raka seger i Ryder Cup. Hittills har de inte behövt spela alla 18 hål för att vinna.

USA knappar in

USA vann två av de andra matcherna stort. Jim Furyk och Hunter Mahan utklassade Jamie Donaldson och Lee Westwood med 4/3 och match var slut efter 15 hål.

De unga amerikanska debutanterna Jordan Spieth och Patrick Reed bjöd på en ny utklassning. Thomas Björn och Martin Kaymer ledde med två hål efter fyra spelade hål, men sedan kom vändningen. Det var lika efter nio hål och sedan tog Spieth och Reed fyra hålsegrar som bar till storseger med 5/3.

Poängen delades i den sista matchen. USA har knappat in och Europa leder med 6,5 mot USA:s 5,5.

Dessa möts i eftermiddagens foursome:

Donaldson/Westwood mot Johnson/Kuchar

Garcia/McIlroy mot Furyk/Mahan

Kaymer/Rose mot Spieth/Reed

Dubuisson/Mcdowell mot Walker/Fowler

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ryder Cup

Mer i ämnet