Foto: TT

Stenson i ensam ledning

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson har kopplat ett litet, tillfälligt grepp om PGA-turneringen i New Jersey, USA. Gårdagens 67-runda följdes upp med en ytterligare runda på 67 slag. Det satte Stenson i ensam ledning när han gick klart runda två.

Delad femma i går. I dag satte Stenson press på Jimmy Walker och de andra konkurrenterna när han återigen stod för en stabil runda, och gick runt på tre under par.

Detta trots en skakig inledning av svensken, som fick två raka bogeys.

PGA-mästerskapen

– Det är på söndag det avgörs, du vinner ingen tävling på de första dagarna, men däremot kan spelet ta dig i fel riktning. Hittills har det gått bra, även fast det började dåligt på de första hålen i dag, säger Stenson till AP.

Rundan innebär ensam ledning just nu, ett slag före Martin Kaymer, Tyskland, och amerikanerna Patrick Reed och Jimmy Walker. Både Kaymer och Reed har gått klart för dagen, liksom Stenson. Däremot spelar Walker under kvällen, svensk tid.

Alexander Norén hade en bättre andrarunda, och gick runt på 69 slag. Det ger honom en delad 13:e plats just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PGA-mästerskapen

Mer i ämnet