Henrik Stenson ligger tvåa i Tiger Woods tävling. Foto: Bildbyrån

Stenson i ledarboll i Tigers tävling

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson avancerade i Tiger Woods inbjudningstävling på Bahamas. Tack vare en 66-runda, och sammanlagt tolv slag under par, ligger den svenske världsfyran nu på andra plats inför slutrundan. Avståndet upp till ledande Hideki Matsuyama är dock sju slag.

Tävlingens värd ligger tia, efter en 70-runda.

Tiger Woods var dock på riktigt bra humör efteråt.

– Den största överraskningen för mig är att jag hittat positiva saker redan från början. Jag har fått tre bara inledningar av rundorna, två gånger har jag inte riktigt kunnat fortsätta, men ändå, sade Tiger Woods i C More Golfs sändning.

– Jag har saknat att få tävla på den här nivån igen, jag har saknat spelet. Min plan är att komma tillbaka till fullt schema igen. Jag vet att jag kan tävla på absolut högsta nivå igen.

Åt den formstarke Hideki Matsuyama, som vunnit tre av sina fyra senast spelade tävlingar, verkar varken Stenson eller Woods kunna göra så mycket åt.

Matsuyama leder tävlingen efter 65–67–65, sju slag före svensken och ytterligare fyra slag före Woods.

Dustin Johnson delar andraplatsen med Stenson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.