Foto: TT Nyhetsbyrån

Stenson: ”Lärde mig en del till nästa år”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson gjorde en bra sista dag på Augusta. hans bästa enskilda varv någonsin här faktiskt – 68 slag men fick ändå nöja sig med en blygsam 19:e-placering efter de inledande svagare varven.

”Bästa rundan idag, så det känns bra”, sa Stenson till SVT Sport.

Stenson spelade mycket bra redan från start i dag men det kunde blivit några slag sämre erkänner svensken.

– Jag gjorde några birdies där i början och satte några parputtar på 4:an och 5:an efter dåliga förstaputtar och höll liv i rundan, säger Stenson.

The Masters

Sedan kom han igång på allvar de sist nio hålen. Träffade bollen bra och träffade många greener. Och det vände efter ett dåligt slag på 10:an.

– Efter en dålig sving på 10:an när jag slog ner den i bunkern kände jag att nu måste jag fokusera på slagen och så slog jag några riktigt schyssta slag, spoon och järnsjuan på 14:e var helt fläckfria och sedan två bra slag in på 15, berättar svensken som blev lite för ivrig.

–När man känner att man har flytet provar man ju lite till men jag gick ner i bunkern på 16. Och det var skönt att få i parputten här på sista för att få ihop det ändå, säger svensken som blir av med sin position som världstvåa efter Spieths seger.

Efter en torsdag där svensken bara tog sig runt och funderade på att bryta pga hostande och svaghet i i hela kropen är trots allt slutresultatet för Stenson imponerande.

– Nästa år hoppas jag att komma in här kry och frisk och i bra form och att jag kan göra en bättre insats då.

 – Jag har tagit med mig en del positiva erfarenheter som jag kan ta med mig.Jag ska spela mer aggressivt från start, så som jag gjorde den här helgen. Det är en bana som du måste spela aggressivt på och du får acceptera att man är helt rökt ibland när man missar på fel ställen.

Blixt oerhört besviken

Jonas Blixt inledde dagen fyra under par och var den svensken som hade klart bäst chanser till en topplaceringe. Men det var inte värmlänningens dag. Symptomatiskt för dagen blev det en bogey på det allra sista hålet för svensken som var tvåa här ifjol som rookie.

Inte lika muntra miner den här gången av förståeliga skäl.

Känslorna efter dagen?

–Bra förutom idag, säger svensken kort.

Summera turneringen då

– Jag spelade helt okej golf men fick inte till det idag.

Man är lite besviken just nu med tanke på hur man spelade men...så är det.

Blixt, som efter andraplatsen i fjol nu gjorde sitt andra Masters, hade behövt en plats bland de tolv bästa för att redan nu säkra en plats även i nästa års tävling på Augusta.

– Det vore jättekul att komma tillbaka nästa år. Det hade varit kul med en direktplats, men nu får man jobba lite hårdare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

The Masters

Mer i ämnet