Det yngre gardet (uppifrån: Jason Day, Jordan Spieth, Rory McIlroy) får se upp med Henrik Stenson. Foto: Bildbyrån

Stensons varning till det yngre gardet

Uppdaterad
Publicerad

Här är Henrik Stensons varning till det yngre gardet på golfscenen. Karriärens första majorseger har gett den svenske världsfemman blodad tand inför PGA-mästerskapen – årets sista major. ”Jag tror att jag fortfarande har några bra år framför mig”, säger 40-åringen.

Jason Day är världsetta, Jordan Spieth trea och Rory McIlroy fyra. I golfvärlden pratas det om den yngre generationen som tagit över världsscenen – och som Stenson refererar till.

– Jag ska fortsätta utvecklas, om jag inte gör det kommer de yngre killarna att ta över, säger han inför PGA-mästerskapen i Springfield som börjar i morgon.

PGA-mästerskapen

”Tror inte jag lutar mig tillbaka”

Men efter att Stenson tog Sveriges första majorseger på herrsidan för tio dagar sedan får de yngre golfarna se upp.

– Jag tror inte att jag kommer luta mig tillbaka och säga ”det var allt, jag är klar”. Det är definitivt kronan på verket att vinna en major. Det var mer eller mindre det enda jag saknade, säger han och fortsätter:

– Nu har jag det. Men man kan samtidigt titta framåt och försöka vinna en till. Jag tror att jag fortfarande har några bra år framför mig.

Hektiskt schema för Stenson

Efter segern i British Open har gratulationerna till Henrik Stenson avlöst varandra. Men med ett hektiskt schema som väntar vill Henrik Stenson nu hitta tillbaka till det han bäst på.

– Det har varit mycket autogragskrivande, mycket korttagande, mycket gratulationer, vilket jag förväntade mig. Det gäller bara att få lite tid till att träna i lugn och ro, så hoppas jag att jag kan spela bra denna vecka också, säger 40-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PGA-mästerskapen

Mer i ämnet