Henrik Stenson ett slag från ledningen Foto: Bildbyrån

Stenson tvåa – Spieth nedpetad

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson är ett slag från ledningen efter två rundor i den första tävlingen i USA-tourens slutspel. Sämre gick det för amerikanen Jordan Spieth, som missade kvalgränsen och tvingas lämna positionen som världsetta efter två veckor.

Henrik Stenson nådde klubbhuset i ledning efter den andra rundan i Fedex Cup-tävlingen i Edison, New Jersey.

Den svenska världsnian gjorde fem birdies och en bogey vilket tog honom till totalt sex under par. Senare under fredagen övertog Bubba Watson, USA, ledningen på sju under par. Watsons landsmän Tony Finau, Zach Johnson och Jason Dufner delar andraplatsen med Stenson. En handfull spelare hade vid midnatt svensk tid något eller några hål kvar att spela.

PGA-mästerskapen

McIlroy ny världsetta

Jordan Spieth, segrare i US Masters och US Open, blev världsetta efter andraplatsen i PGA-mästerskapet men får abdikera efter att ha missat kvalgränsen i Edison. Rory McIlroy återtog därmed förstaplatsen från amerikanen utan att spela. Nordirländaren vilar sin skadade fot.

Övriga svenskar bleka

Vid sidan av Stenson var det ont om svenska framgångar. Jonas Blixt, som var en av de sista spelarna in i slutspelet, får lämna Fedex Cup efter en halv tävling. Han noterade sammanlagt sju över par. Ännu tyngre gick det för Carl Pettersson och David Lingmerth, som båda landade på tio över par. Både Pettersson och Lingmerth är dock klara för nästa veckas tävling i Boston, den andra av fyra i slutspelet, trots att startfältet skalas ned från 125 till 100 spelare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PGA-mästerskapen

Mer i ämnet