Stenson vann Race to Dubai 2013. Foto: TT Nyhetsbyrån

Fördel Stenson trots att han är långt efter

Uppdaterad
Publicerad

Det är fördel Henrik Stenson i kampen om att ta hem titeln på Europatouren. Efter första ronden i Dubai är Stenson 33:a men kan sitta lugnt i båten.

Främste konkurrenten Danny Willett måste vara sämst fyra för att ha chans att gå förbi Stenson. Engelsmannen är 24:a.

– Jag spelade halvbra. Jag hade svårt att välja klubbor och de bra puttarna gick inte i och de dåliga puttarna gick definitivt inte i, säger Stenson.

Formstarke Alex Norén måste vara topp 2 för att ha chans att gå förbi Stenson. Svensken är lika med Willett, som 24:a.

Stenson hoppas på birdies under morgondagen.

– Jag tror att det var länge sedan jag bara hade en birdie under en rond. Jag hoppas att det kan bli fler i morgon.

”Inget sprintlopp”

Varken Willett, Norén eller Stenson visade något vinnande spel på Jumeirahbanan. De är fem respektive sex slag efter den ledande engelsmannen Lee Westwood. Han skuggas av fransmannen Julien Quesne och belgiern Nicolas Colsaert.

– Ingen gjorde ett väldigt lågt resultat i dag. Det här är inget sprintlopp, jag har gott om tid att ta in på täten och ska försöka hårdare i morgon, säger Stenson.

– Jag vill göra ett bra resultat i tävlingen för att det ska bli svårare för dem som jagar mig.

McIlroy långt efter

Nordirländaren Rory McIlroy har en liten chans på Europatourtiteln och är ute efter att ta över förstaplatsen på världsrankingen från Jason Day. Inget av målen ser ut att uppfyllas. McIlroy är 55:a av 60 spelare efter en 75-rond. För att han ska ta hem Europatourens penningliga, Race to Dubai, krävs att han vinner och att Stenson inte är bland de 45 bästa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.