Stensons succé – vinnare igen

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson är tillbaka som vinnare.

Den svenske världssjuan vann Europatour-tävlingen BMW International Open i tyska Pulheim.

Segern är hans första sedan november 2014.

Stenson var med i täten under hela tävlingen men tvingades tillsammans med resten av fältet spela 36 hål under söndagen då lördagens tredjerunda regnat bort och skjutits upp till i dag.

För Stenson – som dragits med en knäskada – var det knappast ett önskvärt scenario. Men det var en utmaning som svensken hanterade väl genom att först gå tredjerundan fem slag under par, 67 slag, under morgonen.

Trivs i Tyskland

Under eftermiddagens fjärderunda höll han undan och gick runt ett under par, 71 slag. Han slutade på totalt 17 slag under par, tre slag framför sydafrikanen Darren Fichardt och dansken Thorbjörn Olesen.

– Det var en tuff dag. Jag var tvungen att kämpa mig tillbaka. Det kändes som att jag höll på att slarva till det lite, men jag kom tillbaka och gjorde lite birdies, säger Stenson i Viasat Golfs sändning.

Klart är att Henrik Stenson trivs på den tyska tourtävlingen. Han vann 2006 års upplaga efter särspel. 2014 förlorade han särspel i samma tävling och 2015 slutade han tvåa.

– Jag har kommit nära de två senaste åren så det var väldigt skönt att vinna i år. Jag kände verkligen att jag spelade bra i fjol men jag fick inte titeln. Men allt man kan göra är att jobba hårt och sätta sig i positioner där man kan vinna, säger Stenson.

Vann senast i Dubai

Denna gång vinner Stenson även 333 000 euro, motsvarande drygt 3,1 miljoner kronor, i prispengar.

Segern är svenskens första sedan november 2014 då han vann Europatour-finalen DP World Tour Championship i Dubai.

Stenson reser inte tillbaka till USA utan stannar i Europa och laddar upp med Scottish Open om två veckor innan det är dags för British Open veckan efter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.