Foto: TT Nyhetsbyrån.

Superlöftet Kinhult gör proffsdebut

Uppdaterad
Publicerad

Ett litet steg för mänskligheten, men ett stort steg för svensk golf. Nu gör supertalangen Marcus Kinhult, 19, debut på Europatouren.

Debuten sker strax utanför Johannesburg.

”Jag har sett fram emot det här jättelänge. Banan är bra, utmanande och rättvis. Ruffarna är väldigt tjocka på sina ställen och fairways relativt smala. För att bemästra banan underlättar det om man är rak från tee och att man sedan håller bollen på rätt sida pinnen”, skriver han på sin blogg.

Marcus Kinhult har pekats ut som nästa svenska storstjärna i golf. Under sitt sista år som amatör vann han två stora juniortävlingar och ledde dessutom överraskande Nordea Masters på PGA National halvvägs in i tävlingen.

I proffsdebuten på Europatouren väntar dock en tuff motståndare i form av värme och hög höjd.

”Det gör att bollen flyger flera meter extra och att man då får ta någon eller ibland några klubbor mindre än vanligt. Det tyngsta jobbet har ändå utförts av min caddie Adam Eineving som släpat runt på bagen med 17 klubbor och diverse andra onödiga saker. Han fick sin belöning och ett stort smile på läpparna när han hittade glassbuffén efter maten” skriver han i sin blogg på svenskgolf.se

Även Jens Fahrbring, Björn Åkesson, Pelle Edberg och Johan Carlsson finns med i startfältet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.