Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pigman träffades av DeChambeau – se situationen i spelaren Foto: PGA

Svag start av Alex Norén och David Lingmerth på PGA-mästerskapen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen vidare start för Alex Norén och David Lingmerth vid PGA-mästerskapen i Rochester i USA.

Bättre gick det för Bryson DeChambeau – men även han stod för en rejäl miss.

Från 17:e hålet slog han en boll som träffade en spelare på 18:e tee.

Efter den första rundan i PGA är det långt till toppen för svenskarna. Alex Norén gick fyra över par, medan David Lingmerth hade det ännu tuffare med sex slag över par.

Bäst till i nuläget ligger Bryson DeChambeau, på fyra slag under par.

Men även han stod för en stor miss under rundan. Han skulle slå sig från ruffen på 17:e hålet, men bollen flög i stället till tee på banans sista hål – och träffade Kenny Pigman.

Första rundan hann däremot inte spelas klart på torsdagen, amerikansk tid. Först försenades starten några timmar på grund av frost. Sedan hann inte alla spelare gå klart före mörkrets intåg och rundan avbröts med omkring 30 spelare som hade hål kvar att spela. Av de som ännu inte spleat färdigt ligger merikanen Eric Cole bäst till på fem under par, men har fyra hål kvar att spela.

I helgen väntas det dock bli varmare. Rochester ligger i delstaten New York, knappt 30 mil från den kanadensiska gränsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.